ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΙ, ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, RESIDENCY CENTERS, BAR THEATERS κλπ.

Sunday, March 31, 2013

Η ΕΜΚΕΘΙ (Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων) για το σφράγισμα των θεάτρων


Η ΕΜΚΕΘΙ (Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων) ζητά από τον Δήμο Αθηναίων την αναστολή σφράγισης θεάτρων και πολιτιστικών χώρων στην Αθήνα, έως ότου εκσυγχρονιστεί η ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία τους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι χώροι στους οποίους εργαζόμαστε, δημιουργούμε και φιλοξενούμε το κοινό πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλείς.

Γι αυτό προτείνουμε να εκκινήσει ο Δήμος διαδικασίες για τη σύνθεση μιας επιτροπής από όλους τους αρμόδιους φορείς (υπουργεία κλπ.) στην οποία πρέπει να συμμετέχουν και εκπρόσωποι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλ.  από την ΕΜΚΕΘΙ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, την Ένωση Χώρων Πολιτισμού και αφετέρου από Αρχιτέκτονες, Μηχανολόγους και Νομικούς, με σκοπό να συμμαζέψουν και να εκσυγχρονίσουν τη νομοθεσία που αφορά την ασφάλεια και τη λειτουργία των χώρων πολιτισμού (θεάτρων, εκθεσιακών χώρων, πολυχώρων, κλπ.).

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ευθύνη και καθήκον απέναντι στους δημότες του να συνδράμει τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες της πόλης μας. Οφείλει να βρει τρόπους να βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων μας και μάλιστα σε εποχή βαθύτατης κρίσης, όπου η ανεργία των ηθοποιών ξεπερνάει το 90% και το κοινό δυσκολεύεται να μας στηρίξει.

Εμείς είμαστε στη διάθεσή του Δήμου Αθηναίων να συζητήσουμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.



ΕΝΩΣΗ  ΜΗ  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ  ΘΙΑΣΩΝ

No comments:

Post a Comment